JAROOO je tu :) Pokud si budete chtít něco vyzkoušet, tak není problém. Doražte k nám na MĚLNÍK nebo 23.3. na Tišice trhy a 14.4. na MINT market

Jak vybrat hnízdečko pro miminko

Jak vybrat hnízdečko pro miminko  

Na trhu je v této době již tolik výrobků i výrobců, že je to opravdu složité se ve všem orientovat, proto jsme sepsali ty nejdůležitejší věci do jednoho článku, abyste  věděli na co si dát pozor. A že nejen nízká cena a hezká látka je ta nejdůležitejší věc.

PROČ HNÍZDEČKO POŘÍDIT

Vlastní bezpečné území kdekoliv a kdykoliv 

Asi každý máme rádi to svoje místečko na slunci, kam si zalezeme a odpočineme. Díky hnízdečku má miminko pocit svého území kdekoliv se s ním budete pohybovat. Doma v postýlce, na sedačce, v košíku, v manželské posteli (kde máte jistotu, že se Vám miminko neskutálí a nebo, že ho třeba Váš tvrdě spící partner nepřilehne), při cestování ( v letadle, ve stanu, na chaloupce...) a jistě vás napadne spousta jiných míst.

Bezpečné území zmiňuji proto, ža na trhu je spostu provedení, která jsou sice hezká, ale né bezpečná (tkanice volně viditelné na hnízdečku, okrasy - mašličky, které se dají utrhnout, nebo ukousnout a jiné ...)

K bezpečnosti patří i cirkulace vzduchu, která je velmi důležitá. Nízká výška mantinelu hnízdečka ji dostatečně umožňuje, proto si dejte pozor na vysoké mantinely na postýlce, které sice miminko krásně izolují od okolních vjemů, ale nemusí přes ně proudit dostatek vzduchu.

NA CO SI DÁT POZOR PŘI VÝBĚRU HNÍZDEČKA

Bezpečnost

Byla tu již zmíněna v minulém odstavci, ale té není nikdy dost.

V jednoduchosti je krása a já bych se u hnízdečka toho držela o to více. Opravdu dávejte pozor na různé ozdoby, které se na hnízdečka našívají (mohlo by je miminko utrhnout a spolknout). Dávejte pozor i na tkanice, kterými jsou hnízdečka ve spodní části svázána (miminko může tkanici chytnout, nebo se do ní zamotat atd...)

Materiál

Novorozeňátka ještě mají problém s termoregulací, proto musíme dávat pozor, aby se miminko nepřehřálo, či naopak nepodchladilo. V případě vyšší teploty je u miminka větší riziko pocení a nasledných kožních problémů (potničky, vyrážky, opruzeniny...) Proto doporučuji v jakémkoliv ročním období bavlnu, alespoň na vnitřní stranu, na které miminko spinká. Veškeré umělé materiály, nebo směsové materiály raději v tomto případě vynechte. Hnízdečko, které je dostatečně veliké, tak Vašemu děťátku vydrží do cca 1roku.

Myslete i na příjemnost materiálu, aby nebyl příliš plastický a vašeho drobečka netlačil. Dávejte pozor i na prošívání na ležící ploše miminka, aby leželo na měkčí podložce, která je rovná, bez záhybů (kvůli proleženinám).

U materiálu se zajímejte i o výplňové materiály. Raději bych se vyhnula recyklovaným výplním z polštářů nebo molitanu, který v sobě drží vlhkost a může plesnivět. 

Velikost

Ideální velikost hnízdečka je ležící plocha cca 35cm a délka minimálně 65cm, aby hnízdečko Vašemu děťátku nebylo příliš veliké, ale abyste za 2 měsíce nemuseli kupovat nové. Myslete na to, aby hnízdečko nebylo ani příliš veliké, jelikož pak by se nevešlo do pračky :)

Barevnost

Ta je jen na vás :) Jen myslete na to, že v hnízdečku kromě děťátka budete mít třeba hajánka, plínečku, oblečky na miminku, proto bych raději volila nějakou neutrální jemnou variantu, aby to ladilo ke všemu :)

BomBamBino hnízdečko

Nejbezpečnejší hnízdečko na trhu - používáme pásek Safety belt (je to pásek na suchý zip, který je přes zavazování hnízdečka) Díky němu se nemůže dostat děťátku do tkanice nožička, ručička či jiná část těla.

Dostatečná velikost do 1 roku děťátka - rozměr ležící plochy je 35 x cca 67cm (tento rozměr je i kvůli tomu, aby se vám vešlo hnízdečko do postýlky a následně i do pračky a sušičky).

Materiál - používáme jen materiály s atesty pro děti do 3 let. Jak látky, ze kterých hnízdečka šijeme, tak i výplňové materiály, které jsou z dutého vlákna, které je hypoalergenní a rychle schne, aby se v nich netvořila plíseň.

Podhlavníček - součástí každého hnízdečka máme polovysypaný polštářek v designu hnízdečka, který zabraňuje slehnutí hlavičky miminka a napomáhá úplnému uvolnění.

Balení - Ke každému hnízdečku přidáváme protiprachový povlak, který vám umožní cestovat kamkoliv bez zašpinění a zdlouhavého hledání, do čeho hnízdečko zabalíte. Protiprachový obal vám také umožní, aby hnízdečko počkalo čisté na další miminko.

Údržba - všechny látky, které na výrobu používáme, pereme v sensitive prášku a žehlíme, takže hnízdečko máte připravené rovnou k použití.

 

BomBamBino_Hnízdečko18 BomBamBino_Hnízdečko19 BomBamBino_Hnízdečko23